dissabte

Serra del Ferrer

Gran serra i gran ruta la qual vam fer ahir dissabte en un dia molt asolellat i no massa calurós.
La serra del Ferrer té una llargària d'uns 5 kilòmetres i té una altitud d'uns 889 msnm i 5 horetes li vam dedicar a aquesta serra tan oblidada i eclipsada per Bèrnia però no per això menys bonica,vam començar per la verdosa i frondossa cara nord passant primer per la pista que dona just enfront del restaurant Coll de Rates,abans d'aplegar al casupet d'on comença l'ascensió ens vam trobar un sacre enmig de la pista.
Al cim es pot aplegar de manera menys trepadora per la part esquerra prop d'on han posat una antena i més cap a la dreta també vam estar mirant de pujar però hi havia que fer algunes trepadetes que jo personalment no hem vaig atrevir i vam accedir per l'esmentada abans.
Després vam baixar per una estret paregut al de Bèrnia i ja vam començar a seguir uns punts rojos que recorrien tota la cara sud enmig de carrasques i vam aplegar fins a la meitat més o menys de la serra,pendent queda fer l'altra part i buscar la zona del Pas dels Bandolers.
De tornada voliem anar pel mateix lloc però ens vam trobar amb una preciossa i duríssima baixada que ens va portar a una bonica senda que vorejava un barranc i ja una altra volta per la zona de la caseta per la pista fins al lloc d'eixida.
En resum dir que és una ruta un poc exploratòria i dura per no poder xafar bé i alhora encissa vore eixos paisatges tan salvatges i tan poc explorats.
ENLLAÇ FOTOS:

Parc Forestal de la Granadella

Quina preciossitat la del Parc Forestal de la Granadella,tot i la proximitat de les moltes urbanitzacions i els incendis que va patir aquesta zona encara conserva un gran encant i un gran valor ecològic.
Vam començar la ruta per el mirador de la Granadella,des d'allí vam intentar agafar el màxim de sendes possibles i evitar en la mesura de lo possible anar per les avorrides pistes.
I gràcies al bon guia que portavem ho vam aconseguir ja que ens va portar per barrancs,costeretes xules,vam vore el forn de calç molt prop de la carretera i després la vam creuar per sendes molt ben marcades,després vam aplegar prop de la Cala i ja vam fer una dura pujada fins a aplegar a la zona del Morro del Castell,on després d'un passet per una cadena i una preciossa baixada i després pujadeta vam aplegar al Castell de la Granadella i que segons m'he informat i hi han molt poques referències sobre ell i va ser un castell de dimenssions reduïdes i en forma de ferradura que va ser construida en 1739 sobre una torre anterior del segle XV i on també hi ha a pocs metres un aljub que està en prou bones condicions.
Després vam continuar pujant ja molt prop dels penyasegats i de les preciosses vistes que teniem sobre la mar,en un dia on estava molt tranquila i brillant.
Després paradeta prop dels penyasegats i després de pegar un mosset ja vam aplegar fins un altre mirador i ja vam anar fins aplegar prop de la Cumbre del Sol i des d'allí vam anar cap a la zona d'eixida completant la ruta en 4 hores.

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz