divendres

Intent fallit pel Pas del Bandolers i després Fort i Nevera de Bèrnia

La ruta d'avui que hem fet jo i Santi ha sigut molt extranya,la veritat....l'idea era fer el Pas dels Bandolers però a la fi no ha pugut ser,nosaltres confiavem amb la ruta que marcava el llibre Fent Camí on comentava que la senda estava un poc tapada i sorpressa la nostra que només començar la ruta ja estava mig perduda però encara es podia anar un poc perquè havien montonets de pedres i tal,el problema ha vingut prop del Barranc del Curt on hi havien 3 montonets de pedra quasi consecutius i després res de res,hem baixat cap al barranc on posava el llibre que es podia anar i ho hem intentat una bona estona però la vegetació ens passava per dalt del cap....i a la fi hem desistit després d'una hora entre malea,punxes i de tot i hem tornat com hem pugut cap enrere no pel mateix lloc perquè no hi havien referències i hem acabat escalant alguna que altra pedrota. Hem vist que s'acostava un senderista i no ha aplegat ni ha intentar baixar com nosaltres,no entenc com pots enviar a la gent a uns berenjenals així....jo no vos ho recomane. Després per internet he buscat més referències i a prop del corral de bous de Bèrnia pareix que siga més factible el camí perquè aplegues a la fi del barranc. Com encara era promte hem agafat el cotxe i com estavem prop de Bèrnia hem anat al Fort baix l'antenta mirada d'un bou al costat de la pista i després a la nevera de Bèrnia per una senda un poc perduda però molt xula. A la fi prop de 4 horetes per les muntanyes passant un bon matí.

dijous

Ruta pel racó d'Omar,Mascarat i ombria de Bèrnia



Avui era un dia que no sabia cap a on anar,tampoc volia desplaçar-me massa lluny perquè anava a soles i al final he decidit anar a Bèrnia que sempre hi han cosetes noves per vore o algo pendent i a la fi he estat prop de 5 horetes per Bèrnia en un dia extrany on no he fet cap cim ni he aplegat ni al forat ni al fort.

He optat al començar per anar a Cases de Bèrnia i des d'allí baixar cap a Berdiola i després pel camí de la cantera i després cap al Racó d'Omar i a vore si aplegava a la creu que es veu per allí.
No he triat massa bon dia per anar cap allí perquè estava tot banyat però anant amb cuidao he aplegat a l'esmentada creu,la senda va per damunt de la carena però al no ser massa amant de les carenes i sobre tot perquè no era dia per a jugar-se-la per l'aigua que hi havia he anat per baix d'ella fins a aplegar a la creu.



I que fem amb les restes de la cantera i el cotxe tirat per eixa zona? no passa res?


Després de lo de la creueta he decidit a fer un tros més de la senda que va per la zona del Racó d'Omar on hi havien punts verds,la senda estava prou clara però hi havia molta graveta i pedra solta i he aplegat a un punt on hi havien moltes solsides i una rampa prou dureta però ho he deixat per un altre dia que vaja en companyia,igual eixa senda podria donar a la zona del Forat però pareix que estiga encara prou lluny. Per a qui no ho conega el Racó d'Omar és una llengua de terme de Benissa que està a la part sud de la serra de Bèrnia.


La zona del Racó d'Omar-Mascarat per a mi tot i ser més àrida i amb menys vegetació m'agrada prou ja que és una zona supertranquila.....lluny de la massificació de gent en que s'ha convertit la circular de Bèrnia,es respira una sensació molt agradable.
Encara que la part que més m'agrada i si algun dia hem busqueu i no hem trobeu és la zona de la microreserva de flora del camí de la cantera i la zona de les pinades de Berdiola-Cases del Cantal.
Després ja he tornat cap a la Font de Bèrnia-Cabanes i anava pensant si fer la circular però amb certa desgana quan he vist un grup d'almenys 30 persones que havien vingut en autobús i he desistit de fer-la i he optat per buscar el Portitxol des d'una senda que vaig fer de baixada farà uns anys prop de Cases de Bèrnia,al principi la senda prou neta i prou marcada en punts rojos i de vegades verds,però després la cosa es posa més tapada i poc clara i he acabat pujant per un runar aplegant prop de la paret i amb el Portitxol a mà esquerra però enmig hi havia una zona molt pedrossa i he decidit baixar cap a la pista de la Font i després he anat cap al Fort,ja quasi acabant la pista del Fort escoltava els bous fer prou soroll i he vist un parell que baixaven cap a la zona on anava a passar jo,he gravat un minivídeo i he evitat tindre problemes i he baixat cap avall i com hem trobava prou bé encara he anat cap a la Font novament a beure i ja després de tornada a Cases a pel cotxe i cap a casa.
De tornada he fet una xicoteta parada a les pintures de l'Abric on no havia estat mai,he quedat prou decebut la veritat.


dilluns

Segona de l'any per terme de Benissa-Gata-Senija

Avui tenia ganes de fer una bona ruta llarga i en principi havia quedat amb gent per fer algo llarg per oltà-bèrnia,etc però al final per circunstàncies no han pugut vindre i he anat al meu territori d'entrenament,la mallada verda-gata-senija,etc.
Allí m'ho conec quasi tot i com pots anar allargant depenent del físic he anat fent,he començat a la mallada en direcció font de la mata,una vegada allí he baixat per la senda que dona al camí vell de valència pegat a l'autopista i com a l'aplegar allí hem trobava amb forçes he anat cap a senija per la senda del bucle que va arrimada a l'autopista. La pujada eixa és duríssima i pujes prop de 400 metres de desnivell en un no res de metres.
Una vegada dalt descanset curtet i quatre fotos i cap a la creu i després a buscar el camí murterets,una vegada aplegava a l'asfalt he decidit tornar enrere i en pujar cap a la creu he vist una senda que pareix que vaja cap a la font d'aixa,he fet un tros però tornaré un altre dia a vore.
PERQUÈ ES POSEN CREUS A LES MUNTANYES? Després he anat a buscar la senda que dona a la cova de la garganta i abans d'aplegar a ella he pujat cap amunt seguint uns punts grocs en busca de la baixada empinadíssima i banyada encara a les 12 del migdia que dona al camí vell de valència a l'altura del primer túnel,zona preciosa i amb moltíssima vegetació.
Després miniparonet i cap al tossal del moro i en vore que hi havia ganes per la senda de les pinades cap a la casa xaparundos i per la senda que dona cap al riu en busca del camí vell de valència des del principi i per anar rematant he pujat per la senda formigonada cap a novament la casa xaparundos i ja d'allí a buscar la casa canela i fer per a acabar un gran dia la zona marcada perquè no puc anomenar-li senda ja que vas creuant un barranc a saco(això sí,molts montonets de pedres i pintades grogues). Després de creuar el barranc ja agafes una bonica senda després de botar dos o tres margens i acabes enmig d'una gran pinada i ja a buscar el cotxe a la mallada verda.
A la fi prop de 5 hores mitja caminant i trotant en un gran i asolellat dia corrent al costat de casa i tocant poquíssim asfalt i fent més de 25 km i prop de 1300 metres de desnivell tirant a ull.

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz