dissabte

Ruta Penya Roja de Murla

Hui dissabte 18 d'abril tot i l'amenaça de pluja d'Aemet del 80% i de RTVV(últimament no n'encerten ni una) no ens ha aturat en les ganes d'anar a la muntanya i hem agafat roba per canviar-mos i xubasquer i cap amunt.
Hem començat la ruta des del camí vell de Murla a Campell buscant un camí formigonat que puja fins a l'Ermita de Sant Sebastià i allí hem començat a pujar i pujar per una poc definida i gens marcada senda on hi havien zones on es dividien i poc a poc anavem agafant altura buscant com a referència la creu,això sí hi han llocs on teniem que pujar alguna pedra però no és massa difícil la ruta.
Després ja teniem uns punts rojos que ens han guiat per tota la cresta buscant Penya Creus i Penya Roja per diferents altibaixos i per una cresta amb meravelloses vistes on veiem Bèrnia,Carrascar,Segària,Serrella,Aixortà,Montdúver i inclús la badia de Cullera.
Quan ja portavem una hora mitja d'una prou dura ascensió hem aplegat al cim on no hi ha punt geodèsic i allí hem esmorzat(792 metres)
Després d'esmorzar hem baixat i hem anat a buscar l'únic punt un poc complicat on hi han dos ferrates i una corda per baixar una xicoteta paret.
Després de baixar hem aplegat al punt on aquesta ruta enllaça amb la de la Cresta del Cavall Verd però nosaltres ja hem baixat a buscar Campell on hem anat al Bar la Bruixa de Laguar al Càmping on hem fet una xicoteta paradeta i després ja hem agafat el camí que passa per la Font del Gel fins a aplegar a Murla després de més de 4 km.
Total ruta 4 hores i algo més de 500 metres de desnivell.
En acabar hem anat a Ca'l Xon d'Orba i cap a casa després d'un calurós i bonic dia on la ruta.
ENLLAÇ FOTOS: