divendres

Les Planisses pel Marge Llarg


Després d'un temps sense penjar cap ruta avui hem fet una eixida,això sí,no la que voliem fer per culpa de l'oratge,l'idea que teniem primerament era fer la serra del Cocoll a Benigembla o un altra ruta llarga. A les 8 del matí plovia i hem decidit anar a fer una curteta i propet així que hem anat a fer un altra part de les Planisses que connecta en una altra ja publicada de les Planisses,però avui hem vullgut canviar de paisatge i seguint la ruta que marca el gran llibre fent camí hem fet l'eixida des de la partida cuta just al mateix camí del barranc al pla de llíber però molt prop de xaló. Agafem el camí cap amunt i en un no res el camí es fa senda i passem un barranc,el camí està ben marcat i hi ha que anar en compte de no agafar una senda a mà esquerra. Just quan passem pel costat d'una caseta està l'opció d'anar al poblat ibèric del Marge Llarg desviant-mos 50 metres. Després continuem pujant una estona i ja apleguem a poc a poc a les Planisses i on canvia el paisatge i com el nom indica el paisatge es torna més pla. A continuació passem unes boniques runes de cases i un pouet i les vistes ja començen a ser cap a Bèrnia,serra del Ferrer,etc.


Després ja passem un encreuament i allí agafem el de la dreta per anar cap a Xaló,si agafarem la senda de l'esquerra apareixeriem a Marnes,la Solana i també prop de Cases de Bèrnia.
Una volta hem aparegut a la carretera de Xaló ha començat a ploure i encara hem buscat un altra senda que marcava el llibre però no l'hem trobada i com no parava de ploure hem anat a poc a poc en busca del cotxe completant prop de 3 horetes en un dia no massa bo per estar en la muntanya per l'oratge però les ganes han pugut més que l'oratge.