dilluns

Ruta senderista per la Solana i circular del Cau

Gran ruta la d'avui que hem fet els dos Víctors,la ruta ha anat pels termes de Benissa i sobre tot de Llíber,gran part d'ella(llevat de la cresta de la solana) apareix al gran llibre FENT CAMÍ.
L'eixida l'hem fet des del Collado en direcció al cim de la Solana-Lloma Llarga. En poc més de 45 minuts ja estavem al cim(725 msnm),paradeta i fotos de rigor i cap al Cau passant per davant del Corral de Navarro i baixada per la bonica senda del Barranc del Pinzat fins al Cau. Una vegada allí hem anat fins al Pou del Cau i allí a la clotada on celebren les festes la gent de Llíber i on hem fet alguna fotet més i abans de la pujada del camí asfaltat hem agafat un sender a mà dreta que va cap al Barranc de Cuta on hem gaudit al vore moltíssims marges de pedra seca. També durant la baixada passes per diverses casetes d'aigua que s'aprofitaven per a la conducció de l'aigua del Pou del Cau fins a Llíber.

Després hem creuat el barranc en alguna que altra ocassió i quasi al final hi han diferentes sendes i hem optat per anar per la més arrimada al barranc.

Després de passar un Pou tenim un bon tros de pista i hem passat molt a prop d'algunes casetes i xalets molt ben arreglats,apleguem a un encreuament i girem cap a la dreta i després hem anat seguint unes fletxes grogues en direcció al camp de tir de Llíber,allí hem continuat cap al dipòsit pujant per un camí empolat a mà dreta i una volta passem per davant d'ell agafem una bonica i xafada senda a mà dreta senyalitzada amb una fita amb pedres i a poc a poc anirem pujant pel Barranc del Cau,bonica senda i que desconeixia fins avui.

Després de vore diverses marques i fites durant el camí i a poc a poc hem aplegat al Pouet de Flores,després allí hem seguit i poc a poc hem aplegat al Cau.
Passes per uns xicotets bancalets fins aplegar a un amplet i allí comença un camí empolat,després d'uns pocs metres agafarem una senda-pista que puja novament cap al Barranc del Pinzat i passant per davant del Corral de Navarro hem pujat fins al cim de la Solana-Lloma Llarga novament i ja cap al Collado gaudint del paisatge i escoltant la mascletà de Benissa de fons. A la fi prop de 20 km i més de 1000 metres de desnivell en poc més de 4 hores gaudinat d'un sol esplèndid i una gran briseta.