dissabte

II Cursa Parc Natural del Montgó
En un marc incomparable com la serra del Montgó el club de La Faixa de Jesús Pobre organitzava la segona cursa i marxa per muntanya,a la primera no vaig anar i m'havien parlat molt bé i vaig decidir participar fent l'última cursa de l'any.

A les 9'30 començem jo i Emili corredor d'atletisme consagrat i dels bons que volia provar en una cursa de muntanya, eixim tranquilets que són 20 km a fer i el meu físic no està per a tirar cohets i tenim a pujar prop de 1300 metres de desnivell.
Els primers km són prou rodaors i en pujar pel camí de la bassa fins la curva ahí caminem un poc perquè la cosa ja s'empina i després ens deixem caure pel bonic racó del Coll de Pous aplegant fins a prop de Benimàquia i per una altra senda a buscar novament el camí de la bassa i on ara només pujem un poc i agafem un senderol a mà dreta que et portava al fantàstic barranc de l'Hedra, m'havien comentat que era un bell racó i crec que s' havien quedat curts i tot ja que la zona ben bé mereix una altra visita algún altre dia amb més temps, la pujada és dura i per allí em done compte que he perdut el xip.
Apleguem dalt prop de la zona que et porta a la Creueta i ahí toca planejar i baixar trotant per la zona del poblat ibèric fins a prop d'on comença la senda del Coll de Pous novament i ara trotem en direcció Racó del Bou primer per zones rodaores i després per trams tècnics.
Arribem a l'avituallament i toca fer l'última pujada molt dura i tècnica que tampoc no havia fet mai i també és un bonic racó del Montgó, arribant quasi dalt veiem que van a rescatar una dona senderista ferida i hi han camillers i un helicòpter sobrevolant la zona.
Després ja toca tot baixada novament pel camí de la bassa i les forçes ja em flaquejen i trotant arribem a meta i on agafe a la meua filla per a passar per meta molt emocionat posant la guinda a un bon matí pel Montgó tardant algo més de tres hores i mitja.