divendres

Ruta des del riu Gorgos fins la teulera del Rull

Ruta que transcorre des de la ctra. de Gata a Llíber fins a la teulera del Rull,com la ruta era linial la vaig fer d'anada i tornada però amb més temps i ganes es pot fer venint des de Llíber,Benissa,Gata o Pedreguer i fer una linial.

No coneixia cap referència d'aquesta senda,però un dia fent senderisme des de l'esmentada carretera vaig creuar el riu Gorgos i vaig arribar prop del plá de Llíber arribant de nou al riu però seguint unes velles marques de la marató de Gata vaig vore una senda que pujava cap a un corral i seguint-la a poc a poc vaig anar trobant-me fites.
Després de més de 20 minuts travessant el bonic barranc amb restes d'un incendi no massa llunyà,una emprenta que per desgràcia assola tota aquesta serra que ha patit innumerables incendis en els últims 15 anys i sobre tot els últims 6 o 7.
Quan el barranc ja pareix invaït per la vegetació la senda et desvia a mà esquerra pujant a poc zig-zagejant cap a una lloma i en passar una discreta pinadeta arribe a una replaceta amb unes velles cases de camp però habitades,després continue el camí i apareisc a la senda del camí de les Fonts a l'altura de la Teulera del Rull i de la Font.
Després torne fins l'esmentat zig-zag i vec una senda que va a mà dreta cap a unes casetes de camp xicotetes i en pasar una altra pinada arribe fins la segona caseta gaudint d'un bonic final de dia amb unes vistes impresionants per tot el plá de Llíber,un paisatge humanitzat amb molt de raconet rural que et porta fins a un passat no molt llunyà on es treballaven totes aquestes terres.
Torne novament cap al zig-zag i ja baixe novament pel barranc fins a la carretera completant aquesta plàcida ruta amb poc més de una hora i mitja i fent algo menys de 8 km.

                                                   Pou situat al principi del barranc.

                                           L'últim incendi ha deixat més visibles els antius abancalaments.

                                                    Aixopluc
                                          Vistes cap al plá
                                         Vistes des de la segona caseta que s'esmenta en la ruta.



                                            Replaça que està molt a prop del camí del Barranc de les Fonts
                                                 










Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz