dimarts

Ruta pel camí de la Serp,barranc de Garsivà i cala Llebeig del Poble Nou de Benitatxell


Per la seua importància ací teniu l'enllaç trobat per internet de la història de la senda:

L'ús tradicional del camí era el de facilitar el desplaçament a peu entre diversos espais de la muntanya. Gran part de les feixes del Puig Llorença van ser construïts pels moriscos en ser desposseïts de les seues terres pels cristians. Després de la seua expulsió en 1609, els bancals van ser abandonats.

Durant el segle XIX les exportacions massives de panses cap al Regne Unit van revifar la plantació de vinyes. "Els bancals van conquerir les muntanyes, d'aquí la importància de la ruta de la Serp. L'exportació es va intensificar a finals del segle XIX però la plaga de la fil·loxera va provocar l'abandonament massiu de les terres. Ara, les vinyes es conreen a les terres baixes, però aquest camí tradicional pot oferir-nos moltes coses interessants com a ruta de senderisme".

Junt als bancals i corrals, la ruta de la Serp també era el principal accés al forn de calç. S'elaborava escalfant la pedra a més de mil graus durant una o dues setmanes. Aquest forn produïa entre trenta i cinquanta tones de calç. Es va utilitzar fins als anys cinquanta. S'encenia la primera quinzena d'agost ja que la calç s'utilitzava poc després per escaldar la pansa.

-------

La ruta de 8'65 km(només d'anada) fins a arribar a la cala Llebeig la pots començar al poble i recomane aparcar al pàrquing d'enfront de Mobles Marqués situat a l'encreuament de la carretera que va cap al Puig de la Llorença.

Només agafar el caminet ja trobarem les runes d'un riu rau i les bonançes del paisatge agrícola,passem a la vora d'alguns apartaments i ens endinsem vora al barranc a mà dreta a buscar una zona de cultius,passem pel costat d'un corralet i passem una estona d'asfalt i urbanitzacions.

En agafar una forta pujada cal estar atents per agafar un carrer a dretes en direcció a la senda,forn de calç i l'inici del camí de la Serp que com el seu nom indica ens serpentetjarà cap a la part alta de la muntanya alternant trams de pista,la pedrera i en una estona estarem al cim del Puig de la Lllorença i tot seguit a buscar el barranc de Garsivà per a deixar-nos caure per la també senda de ferradura que ens portarà a la bonica cala Llebeig.Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz