divendres

De ruta pel PR-CV-145 de Tàrbena

 















Bona ruta per Tàrbena de 17 km i 800 de desnivell positiu.
Començe al poble en direcció cap a Sa Muntanya per un camí asfaltat,cal anar fitxant-se molt perque a l'inici hi han poques marques però serà un tònica durant tota la ruta.
En passar una caseta hi ha una paleta de fusta enterra que indica la direcció a seguir i en baixant pel barranc de l'última foto les marques no es veuen massa per l'arrastre de terra dels últims temporals.
En arribar a la zona de Beniplà trobarem unes senyalitzacions d'anada i tornada que són molt recomanables,el poblat íber i el mirador del barranc Tancat on podrem gaudir d'unes vistes immillorables i alhora espectaculars.
Després passarem pel lateral de la Penya Roja seguint uns 3 kilòmetres de pista amb unes carrasques espectaculars fins a arribar a la carretera i en un no res arribar a l'àrea recreativa d'Es Pou on trobarem un mirador amb unes vistes de fàbula.
Tot seguit agafem un bon tram de pista fins a arribar a la Font dels Olbits on compartirem tram de PR i GR-330 com en molts punts de la ruta.
Després vé un tram bonic i algo incòmode cap al Pas del Barranc amb racons inoblidables.
En acabar la zona pedrosa arribem a una pista que passa pel costat d'una xicoteta taula de pedra idíl.lica en direcció a Es Buscarró, creuem la carretera i anem una estona per un camí asfaltat passant una caseta i un hotel rural baixant fins a un barranc per a encarar l'última i no per això no menys dura pujada cap a la font de Benissalim on l'aigua brollava amb molt força i faig una paradeta gaudint del paisatge.
Després seguint el caminet entre carrasques i molta ombria arribe al poble i em dirigisc cap a Sa Caseta des Moros situat en el Tossal de Santa Barberà, en la seva llarga cresteria; en el vessant nord hi ha un impressionant penya-segat, en el vessant sud menys inclinada s'alçava el cos del castell. Del que encara es conserven les restes de mur en la seva part de ponent, alguns merlets en la part central, la resta d'un aljub amb dos cossos, sobre els quals sembla que hi havia una torre. En la part est i fora del recinte es troba un altre aljub, on sembla que hi era la vila.
En baixar de Sa Caseta em dirigisc cap al cotxe acabant una molt recomanable passejada per terres de Tàrbena.

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz