dijous

Serra Recingle-Cabal

Vam aparcar i començar la ruta junt al cementiri de Tormos i poc a poc anavem guanyant altura per una bonica senda on hi ha molts trams escalonats.
Al poc de portar mitja horeta de ruta ja veiem boniques panoràmiques de la Vall de la Retoria i ens va sorprendre vore que hi havien plaques de senyalització(per ser una ruta molt desconeguda) on també es pot accedir a unes pintures rupestres,anar cap a Sagra o continuar fins a Ebo(3 hores i 30 minuts).
Nosaltres no anavem tant lluny i al cap d'una hora d'haver començat ens vam trobar una zona molt humida i de molta ombria on a les 11 del matí encara hi havien plaques de gel sobre les basses d'aigua,poc després vam aplegar prop dels dos cims de la serra Recingle-Cabal i vam buscar una senda que accedira al cim i al no trobar-la vam pujar entre matolls,malea,pedres i margallons cap amunt no sense patir.
Després d'una hora d'ascensió vam intentar accedir a la cresta però la cosa pareixia força complicada i vam buscar millor sort cap a l'esquerre,al cap d'una estona si que es podia accedir i vam esmorzar al solet ja que feia molt de fred.
Les vistes eren fantàstiques i des d'allí podies vore el Montgó,Bèrnia,Segària,el Cavall Verd,el Castellet d'Orba i al fons a la dreta Aitana i la Serrella.
Després vam vore uns punts rojos que marcaven un punt geodèsic que Talo va trobar després de crestejar un bon rato.
En acabar vam baixar enmig de la malea buscant la senda que ens portava novament cap a Tormos,a la fi prop de 5 horetes de ruta.
ENLLAÇ FOTOS: