dissabte

Serra del Ferrer

Gran serra i gran ruta la qual vam fer ahir dissabte en un dia molt asolellat i no massa calurós.
La serra del Ferrer té una llargària d'uns 5 kilòmetres i té una altitud d'uns 889 msnm i 5 horetes li vam dedicar a aquesta serra tan oblidada i eclipsada per Bèrnia però no per això menys bonica,vam començar per la verdosa i frondossa cara nord passant primer per la pista que dona just enfront del restaurant Coll de Rates,abans d'aplegar al casupet d'on comença l'ascensió ens vam trobar un sacre enmig de la pista.
Al cim es pot aplegar de manera menys trepadora per la part esquerra prop d'on han posat una antena i més cap a la dreta també vam estar mirant de pujar però hi havia que fer algunes trepadetes que jo personalment no hem vaig atrevir i vam accedir per l'esmentada abans.
Després vam baixar per una estret paregut al de Bèrnia i ja vam començar a seguir uns punts rojos que recorrien tota la cara sud enmig de carrasques i vam aplegar fins a la meitat més o menys de la serra,pendent queda fer l'altra part i buscar la zona del Pas dels Bandolers.
De tornada voliem anar pel mateix lloc però ens vam trobar amb una preciossa i duríssima baixada que ens va portar a una bonica senda que vorejava un barranc i ja una altra volta per la zona de la caseta per la pista fins al lloc d'eixida.
En resum dir que és una ruta un poc exploratòria i dura per no poder xafar bé i alhora encissa vore eixos paisatges tan salvatges i tan poc explorats.
ENLLAÇ FOTOS: