dijous

Ruta per Benissa-Senija-Gata,la dels Tres Tossals

Dia de vaga/festa i com no tenia cotxe doncs a fer km per la zona,omplic la camel a tope i pense en fer una eixida en lo que serà més o menys la carrera de muntanya de Gata començant al Plà de Carrals de Benissa i vaig en direcció camí vell de València,en passar el primer túnel agafe la senda que puja de forma intensa i empinada cap al Tossal de la Creu de Senija,una volta dalt hem pose el tallavents que fa airet fresquet i agafe la senda que dona a les Bassetes en direcció Gata,començe a pujar les llometes i en aplegar al cim començe a baixar i vec que la senda està molt neta,com si l'haveren granada,tal volta en vistes a la carrera del 20 de maig la gent del GEG ja s'ha posat a treballar. Baixe suau per no carregaar massa els genolls gaudint de les vistes que ens dona eixa bonica zona i poc transitada.

Una vegada altra volta al camí vell de València opte per anar a buscar la senda que puja cap a la Font de la Mata pel costat de l'autopista,bonica senda i amb prou d'ombria i sempre que vaig per ella pense que un dia la tinc que fer en btt ja que és una senda molt ampla i neta.

Una vegada a la Font de la Mata començe a pensar cap a on tire(que gust gaudir de temps i poder fer això) i decidisc anar cap a Gata baixant primer i després pujant i després creuant el riu.
Una volta a Gata de Gorgos creue el riu i agafe un tros de passeig però després t'entra novament al poble i preferisc anar una estona per dins del riu i ja en eixir del poble agafe novament la senda que puja cap a la Mallada Verda per les Comes.

Aplegant al Cocó de la Burra ja començe a notar algo de cansament i m'hidrate molt i menje algunes barretes.
Una vegada a la Mallada en compte d'anar cap a Benissa directe passe les cases del Sobirà i cap al cim de Serrellars.
Després del cim de Serrellars a buscar el Tossal del Moro passant per Casa Canela.
Ja una volta al Tossal del Moro a baixar fins a agafar novament el camí vell de València i ja caminant més que tot cap a Benissa.
Com visc a l'altra punta de Benissa i no volia tocar massa asfalt agafe els tobogans de prop del Palau i per Colorins cap a casa completant una ruta de 5 hores i prop de 30 km tirant a ull....