diumenge

El dia de la batuda per Pinos i l'ombria de BèrniaAquesta ruta en part ja ix al blog però el que ens va passar a mi i a Marcello i les ganes d'escriure un post sobre els caçadors m'han fet manifestar la meua indignació.
Començem junt a l'ermita dels Lleus i agafem la pista que et porta fins molt a prop del Mascarat,començem matinet per la calor i portem ençesos els respectius frontals i només el pas d'alguns vehicles per l'autopista fa trencar l'armonia.
Arribem molt a prop de la casa de la Por i del Barranc de l'Estret i encara és de nit i decidim pujar pel Collado de Cardos,bonica senda i per més que passe per ella no em deixa d'agradar,senda molt treballada i fa molts zig-zags.
Arribem dalt del Collado i comença a eixir el sol i començem a gaudir de les vistes cap a l'ombria de Bèrnia,passem per una part de Pinos i a buscar la senda de l'ombria que va per dalt de l'Estret de Cardos,també senda molt bonica i que apart de les grans vistes és molt ombrívola.
Arribem dalt de Cardos i allí agafem la senda que et porta fins la vella Pedrera.
Quan arribem a l'esmentada Pedrera per a acumular desnivell ens dirigim cap al Racó d'Omar i allí divisem la Marina Baixa i la cara sud de la serra de Bèrnia.
Baixem per la mateixa senda en busca de la pista de la microrreserva de Bèrnia i veiem caçadors,ens crida l'atenció vore'n a uns quants i amb petos i preguntem que passa i ens diuen que hi ha batuda de jabalís(no haviem vist cap senyalització),preguntem com està el tema i tot i no trobar-mos amb el típic prepotent-xulo caçador ens diu,com porteu samarretes se vos veu de lluny,la pega és que ens expliquen que va a començar en un no res i la baixada que teniem prevista era just per on soltaven els gossos i es suposa que anaven a pujar els jabalís.
Així que decidim anar cap a Verdiola per a evitar en part la batuda però per allí ens veiem alguns caçadors que ens conten que per allí acaba de passar un jabalí així que l'incertidumbre-mosqueig-recremor va en aument i anem trotant cap avall,no recordava exactament un camí i pregunte a un caçador i em diu que no coneix la zona....estem salvats amb aquestos caçadors....
A la fi era el camí que recordava però tenia dubtes pel nerviosisme del moment i vec un cartell de batuda,resulta que els ineptes dels caçadors els posen quan començen la batuda....i el que està dins de la serra que???? em pregunte jo que poc costaria posar-li la nit anterior,fer una falca de ràdio,cartells pel poble,etc.
Anem arribant prop de l'Estret i escoltem com una mascletà allà lluny,es veu que pujen els jabalís,vaja escopetaes...de segur que no fallen....i això no afecta als altres animalets de la serra?

En fi,no m'esplaie més del tema perquè estic dels caçadors que no puc més,pujem cap a Pinos i agafem la senda que està prop del Bar del Peó de Pinos que jo malauradament també anomene senda del jabalí perquè també ens va agafar una altra batuda dels caçadors i tampoc estava senyalitzada.
Baixem trotant i arribem en 4'30 hores a l'ermita dels Lleus havent fet prop de 19 km i prop de 900 metres de desnivell.