dissabte

Ruta pels voltants del Penyal de la Mica,la serra de la Venta i el Morro de la Ventolana



 






Bona eixideta de prop de 19 km i de quasi de 800 metres de desnivell possitiu per terres lliberanes i xaloneres.
Ens dirigim al Masserof de bon matí jo,Katrin i Xavi i pujem tobogans cap amunt en direcció a la Cova Negra i al pantà.
El dia tot i amanèixer fresquet a l'estar núvol comença a fer humitat i els núvols fan que de seguida puje la temperatura.
En passar la zona del Rodat agafem una sendeta entre bancalets que en una estona s'escabussa fins a creuar el barranquet de la Patica i a continuació pujem pegat al barranc per bancalets fins a arribar a una zona barranquera amb alguna fita que ens fa girar a l'esquerra apareixent al camí de l'abric del Mançano on ens dirigim cap a l'esmentat abric pel senderol que està supernet.
Després tornem a la pista i tot seguit ens enlairem per una senda que va pujant cap unes casetes en runes,passant uns pous, observant al fons el barranc del Baró i en una estona passem l'estretament anomenat Fondo del Baró.
Anem passant runes de casetes per la senda més neta que en anteriors voltes,al cap d'una estona arribem a la zona de les Planisses,girem a l'esquerre buscant el camí de les Planisses primer i tot seguit baixem per l'asfalt cap a la Font del Cau agafant la pista que et porta cap al barranc del Cau.
La sempre sorprenent zona del Cau apareixia dins del lleu plugim com encara més tranquila,grisa, amb colors de tardor i on ens sorprenem mutuament al vore un ramat d'arruís enmig de la senda que al vore-mos sen pujen a les penyes i a l'avançar nosaltres una altra part del ramat baixen barranc avall i després les veiem pujar per unes zones molt empinades com si res gaudint del bonic espectacle.
Seguim baixant amb molta cura ja que el terreny estava humit passant les diverses casetes de control de l'aigua fins a arribar a la part baixa,i on un poc abans d'arribar al pou de Llíber trenquem a l'esquerra a fer l'última pujada del matí en direcció a l'Alt de l'Ample.
A mi personalment ja em costa però xarrant i observant les bondats del paisatge arribem dalt i ja trotem cap al camí de Xaló a Bèrnia on trenquem a la dreta i ja tot avall per dalt del barranc Negre fins a arribar al punt d'eixida completant una bona ruta que combinava profunds barrancs amb grans planícies.

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz