diumenge

Bèrnia moscatel trail,una cursa de muntanya autèntica!




































Arriba l'esperat 3 de novembre,el dia del començament del circuit trail,i dic esperat perquè l'any passat no vaig poder participar en cap cursa de l'esmentat circuit.
Les referències de tothom sobre la cursa 24k eren de molt bona cursa,dura i molt ben organitzada i com deia la gatera Anto Valero en el vídeo de la passada edició és una cursa de muntanya-muntanya.
Aplegava un poc millor que a la cursa de la Vall d'Alcalà però venia cansat d'un llarg viatge d'una setmana pel nord d'Espanya,però allà que vaig.
Arribe amb temps però entre anar a arreplegar el dorsal i xarrant amb uns i altres se me tira l'hora damunt(com quasi sempre,xd)
Ambient a la plaça de Xaló i ja apunt de començar me n'adone que m'he deixat les sals així que a patir encara un poc més.
Eixida i vaig a la cua de la cursa amb mode trote tranquilet i anar fent fotos quan puga.
De seguida isc del poble en direcció al parc del Tossalet i allí estava la batukada animant.
Després cap a la serra Devesa que era nova per a mi i note que les sensacions no són bones però a poc a poc vaig sumant metres.
Bones vistes cap a la serra del Ferrer,Bèrnia,coll de Rates i primeres fotos.
En un no res arribe al molt complet primer avituallament i aprofite per carregar d'aquarius i algunes gominoles i un poc de fruita.
Després ja cap al Massil i toca remar però bé,primer de manera més suau i després d'arribar a la zona d'horta vé la pujada més forta de la cursa,xano xano amunt i parant per a agafar aire i de pas gaudir del paisatge.
Una vegada dalt quan passem a la Solana del Ferrer em lleve el tallavents i toca caminar una bona estona de manera incòmoda però reconfortant a la volta gaudint de les espectaculars vistes de la zona i és que com bé deia el llibre Fent Camí la serra del Ferrer és la gran oblidada de l'excursionisme.

Vaig fent i creue la cresta i les vistes encara milloraven més si cap mirant el Barranc de Sacos i tota la zona muntanyenca de la Marina Baixa.
El vent pegava fortet però el dia en general va ser idoni per a fer una cursa de muntanya,amb núvols tapant el solet gran part del matí i el vent era fresquet.

Baixem un grupet de gent cap al Masserof per una zona de pista i senda corredora on tenim un avituallament líquid.
Després a continuar baixant cap al pantà per la bonica zona del Masserof i passem un nodrid grup de senderistes de la cursa que molt amablement em deixen passar i animen.
Passant la zona del pantà hi havia un avituallament líquid/sòlid,carregue novament de fruita i gominoles i toca pujar cap a les Planisses.
Vaig coincidint des del Massil molts kilòmetres amb Francisco Molines unes estones un tira davant i altres tira l'altre però a la fi acabem junts la cursa.
Arribant a les Planisses girem cap a l'esquerre cap a l'Alt de l'Ample i en passar el casup de pedra gaudisc de les boniques vistes del Barranc del Cau/Cuta,és una delícia el balcó,les eres,els marges de pedra són tot un espectacle per a la vista.

Toca baixar cap a la falda del Penyal de la Mica i les cames començen a pesar un poc però són fases de la cursa que hi ha anar que superant.
Arribem a l'últim avituallament líquid i encara faltaven uns 4 km per la zona de Benibrai que tampoc coneixia,seguim cap a la zona de la Devesa novament i ja cap al Parc del Tossalet i a Xaló arribant en 4 hores i 41 minuts content,cansat i satisfet per haver participat en una cursa molt ben organtizada,amb molt de voluntariat per tot arreu,bons avituallaments,la samarreta bestial i cada detall molt ben cuidat.
La gent de Xaló s'ha bolcat en una bona cursa de muntanya i les inscripcions es van omplir abans del termini.
Gràcies per fer-nos gaudir d'un excel.lent recorregut,final l'any que vé!







Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz