diumenge

Gran cursa la Costa Blanca Trails de Finestrat!

 

Bona experiència  la viscuda en el Trail 29k i 2010+. després de l'abandonament en el Desafio Lurbel 2015 per una lesió tenia l'espineta clavada.
La cursa ha millorat molt,ha crescut molt,avituallaments completísims,molts voluntaris,bona paella,etc.
Arribem cap a les 8 Xavi,Dani Navarro i jo,apuradets de temps anem a pel dorsal i la costera que puja al poble ens val de calfament.
Arribem a l'eixida,fotets i al lio,de bo es puja al Puig Campana així que isc trotant però al final vaig pegant passes llargues,comença a ploure i l'aigua ja ens acompanyaria fins al Ponoig.
La pujada a l'anar agafant taponets la vaig trobar més còmoda,suau tot i estar enfangada.
En 1:45h estava al cim,fotos ràpides perque feia fred,plovisnava i trote suaument cap avall ja que el terreny està perillós i hi ha parts tècniques.
El paisatges cap a l'interior encisen,t'embriaguen però toca seguir correns i quan vé la pista ja en un moment venia el primer avituallament del Coll de Pouet(km 7'8),on repose aigua,em menje un sandwich i continue amb les sals ja que és una cursa dura i hi ha que cuidar els detalls.
Tot seguit la senda sen va cap al Ponoig amb pujades suaus,em note prou bé i vaig sumant km abans de que vinguera la baixada del cigarrí-heliport de Polop on va ser una mescla de risc i divertició a parts iguals,fang a punta pala i per moments anaves patinant.
Impressionat per les parets del Ponoig que envoltaven el camí arriba el segon avituallament de l'Heliport (km 12´5),molta gent animant i esperant a corredors,després de menjar un poc i tornar a carregar arriba una corredora i un grup nombrós de gent ballava i l'animava,quin goig d'ambient!
Toca seguir ja que queden encara 17km,les sensacions són bones i venen nous tobogans plens de fang,a gaudir bona cosa i en un no res vé la pujada de formigó que va bé per a soltar el fang de les sabates.
Després ja és tot un pujar els 500 metres de desnivell fins a la Coveta Moscarda del km 19.
A continuació vé la baixada amb permís de la del Coll de Pouet més bonica per les muntanyes dels voltants,és difícil còrrer quan tens al fons la serra del Castellet,el penyó Diví allà al fons i moltes altres muntanyes,la Marina Baixa té un conjunt muntanyós potent.
Arribe a l'últim avituallament del Mas de l'Oficial del km 23'5,la gent anima i diu que ja està però encara quedava un últim repexonet i la llarga baixada que amb cansanci és gaudix però menys.
A la fi amb calor i tot arribe a meta molt content,un bon dia de trail a Finestrat fent un temps de 5:56 minuts i on el temps era el de menys,es tractava d'acabar la cursa i gaudir.
Felicite novament als de la cursa per organitzar una cursa de pur trail on la pluja i el fang li van donar eixe toquet encara més divertit.
 Per posar un pega l'única cosa que vec millorable és la bossa del corredor.

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz