dimarts

Ruta pel camí de la Serp,barranc de Garsivà i cala Llebeig del Poble Nou de Benitatxell






















Per la seua importància ací teniu l'enllaç trobat per internet de la història de la senda:

L'ús tradicional del camí era el de facilitar el desplaçament a peu entre diversos espais de la muntanya. Gran part de les feixes del Puig Llorença van ser construïts pels moriscos en ser desposseïts de les seues terres pels cristians. Després de la seua expulsió en 1609, els bancals van ser abandonats.

Durant el segle XIX les exportacions massives de panses cap al Regne Unit van revifar la plantació de vinyes. "Els bancals van conquerir les muntanyes, d'aquí la importància de la ruta de la Serp. L'exportació es va intensificar a finals del segle XIX però la plaga de la fil·loxera va provocar l'abandonament massiu de les terres. Ara, les vinyes es conreen a les terres baixes, però aquest camí tradicional pot oferir-nos moltes coses interessants com a ruta de senderisme".

Junt als bancals i corrals, la ruta de la Serp també era el principal accés al forn de calç. S'elaborava escalfant la pedra a més de mil graus durant una o dues setmanes. Aquest forn produïa entre trenta i cinquanta tones de calç. Es va utilitzar fins als anys cinquanta. S'encenia la primera quinzena d'agost ja que la calç s'utilitzava poc després per escaldar la pansa.

-------

La ruta de 8'65 km(només d'anada) fins a arribar a la cala Llebeig la pots començar al poble i recomane aparcar al pàrquing d'enfront de Mobles Marqués situat a l'encreuament de la carretera que va cap al Puig de la Llorença.

Només agafar el caminet ja trobarem les runes d'un riu rau i les bonançes del paisatge agrícola,passem a la vora d'alguns apartaments i ens endinsem vora al barranc a mà dreta a buscar una zona de cultius,passem pel costat d'un corralet i passem una estona d'asfalt i urbanitzacions.

En agafar una forta pujada cal estar atents per agafar un carrer a dretes en direcció a la senda,forn de calç i l'inici del camí de la Serp que com el seu nom indica ens serpentetjarà cap a la part alta de la muntanya alternant trams de pista,la pedrera i en una estona estarem al cim del Puig de la Lllorença i tot seguit a buscar el barranc de Garsivà per a deixar-nos caure per la també senda de ferradura que ens portarà a la bonica cala Llebeig.



divendres

Ruta pel Castellet i la Xortà

 
















De ruta pel PR-CV-145 de Tàrbena

 















Bona ruta per Tàrbena de 17 km i 800 de desnivell positiu.
Començe al poble en direcció cap a Sa Muntanya per un camí asfaltat,cal anar fitxant-se molt perque a l'inici hi han poques marques però serà un tònica durant tota la ruta.
En passar una caseta hi ha una paleta de fusta enterra que indica la direcció a seguir i en baixant pel barranc de l'última foto les marques no es veuen massa per l'arrastre de terra dels últims temporals.
En arribar a la zona de Beniplà trobarem unes senyalitzacions d'anada i tornada que són molt recomanables,el poblat íber i el mirador del barranc Tancat on podrem gaudir d'unes vistes immillorables i alhora espectaculars.
Després passarem pel lateral de la Penya Roja seguint uns 3 kilòmetres de pista amb unes carrasques espectaculars fins a arribar a la carretera i en un no res arribar a l'àrea recreativa d'Es Pou on trobarem un mirador amb unes vistes de fàbula.
Tot seguit agafem un bon tram de pista fins a arribar a la Font dels Olbits on compartirem tram de PR i GR-330 com en molts punts de la ruta.
Després vé un tram bonic i algo incòmode cap al Pas del Barranc amb racons inoblidables.
En acabar la zona pedrosa arribem a una pista que passa pel costat d'una xicoteta taula de pedra idíl.lica en direcció a Es Buscarró, creuem la carretera i anem una estona per un camí asfaltat passant una caseta i un hotel rural baixant fins a un barranc per a encarar l'última i no per això no menys dura pujada cap a la font de Benissalim on l'aigua brollava amb molt força i faig una paradeta gaudint del paisatge.
Després seguint el caminet entre carrasques i molta ombria arribe al poble i em dirigisc cap a Sa Caseta des Moros situat en el Tossal de Santa Barberà, en la seva llarga cresteria; en el vessant nord hi ha un impressionant penya-segat, en el vessant sud menys inclinada s'alçava el cos del castell. Del que encara es conserven les restes de mur en la seva part de ponent, alguns merlets en la part central, la resta d'un aljub amb dos cossos, sobre els quals sembla que hi havia una torre. En la part est i fora del recinte es troba un altre aljub, on sembla que hi era la vila.
En baixar de Sa Caseta em dirigisc cap al cotxe acabant una molt recomanable passejada per terres de Tàrbena.

Ruta per l'ombria de Benigembla















 

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz